Търсене в този блог

събота, 20 януари 2024 г.

Предбрачен или нищо

 


 

 


Предбрачен или нищо !
Реформи или нищо Сега е момента преди ротацията ! Ама не им стиска на баш демократите  от променливият спектър  . 

 

 Грешката е, че не подписаха предбрачен договор двете мафии , тази на старите и на новите богаташи и бизнесмени . 200-300 страници подредено по приоритети и кои ще са персоните за всичко договорени предварително . И няма мърдане . Като се опъват -избори или да се вземат с Нинова и Пеевски . Пък защо не споразумение и с Пеевски . Петимен е човека да се размагнити . Споразумението публично естествено и всеки да наблюдава дали се спазва . В Германия не правят ли така ? Предбрачните договори между богаташи и боклуци са на мода . Питам една Капка . Тя знае пък и може да е бракувана .

 

Добре, само аз ли помня повече от 10 минути? От 15 години Христо Иванов обяснява, че не може да се направи реформа без мнозинство, което да я гласува, трябват три мнозинства и най-важното е това в КС. И че по тази причина не може да не се сътрудничи с ГЕРБ. Е, може да се овържат с бомби и да се взривят я в КС, а пред "Света Неделя", нещо такова, за да се харесат повече. Но промени по законен начин няма как да станат без кооперация с ГЕРБ в КС. Преди да влязат в така наречената сглобка пък ПП обявиха, че са наясно, че това ще ги изгори и най-вероятно няма да бъдат избрани втори път, защото ще трябва да сътрудничат с ГЕРБ и да търсят и други плаващи мнозинства за конституционните реформи, Шенген, еврозоната и плана за възстановяване. Целта е да постигнат възможно най-много по тези точки с това, което избирателят е пратил в парламента като народен представител. Та не е като да не са били открити и честни какво предстои и двете партии. Те ще работят с кандидата на ГЕРБ в КС, това е, така че нищо чудно, че са участвали в подкрепата му. Можеше да сбърчат нос и да си вземат парцалките, да отидем на нови избори, на които вие сте твърде възвишени да гласувате, за да видим как "Възраждане" съвсем невъзвишено оглавява самата държава, а не само някаква комисия.
За пълна подмяна на кадрите в другите власти се налага повече от едни избори, драги избиратели, не на последно място и време, за да изтекат разни мандати, па те като изтекат се налага да сте пратили в парламента някакви хора, които да издигнат подходящи кандидатури и други да ги изберат. На този етап има това и може да се случи само това. Или варианта с бомбите около кръста, нали.
Така че единственото, което ме учудва, е, че всички сте като родени тази сутрин. И така всяка сутрин.
Само ще обърна внимание лекичко на това, което става в момента извън сакралната България. Лятото в Европарламента ще влезе вълна от крайнодесни. В Германия "Алтернатива за Германия" ще спечели местните избори в три източни провинции и това ще промени цялостно баланса в политиката, така че приятелската подкрепа ще е по-трудна и на тия два фронта. А есента Тръмп ще спечели изборите в САЩ, ще оттегли подкрепата си за Украйна и ще стопира доста от подкрепата в НАТО за Европа. Путин това и чака, балтийските държави са вече притеснени, а адмирали от НАТО и военният министър в Берлин прогнозират удар на Русия срещу членка от НАТО в следващите 5 до 20 години. В момента това е последният времеви прозорец, в който могат да се задвижат важни за България промени. След това "Зимата иде", мили приятели, и ако пропуснем прозореца, може би вариантът с вързаните около кръста бомби ще се окаже доста приемлив. Това е в кратце, вие си дерете ризите и се връзвайте на всеки, който ви побутне кремълската пропаганда с големи разкрития, които трябва да свалят незабавно това правителство и да се спрат всякакви опити за необратима интеграция с ЕС.
За тези, за които горното е сложно, ще го преведа така - по принцип смятам, че съм достойна за Порше, обаче в момента карам Нисан Микра.
 
 
 
Nikolay Slatinski
Аз съм абсолютно съгласен и се подписвам и с двете ръце под написаното.
Имам само едно мъничко и вероятно нищожно несъгласие.
А то е, че коалицията е нещо, което работи с дискусии и търсене на консенсус.
Всъщност ние тук имаме абсолютно пълно игнориране от ББ на мнението на демократите и не просто извиване на ръцете, ами безпардонно поставяне пред свърщшен факт с възможно най-отблъскващи електората на демократите предложения - кадрови и управленски - така че всяка отстъпка на демократите да излезе безпринципна и аморална, с което да се разбие доверието на избирателите им към тях.
Не обсъждам изобщо това, което лично мен най-много ме шокира - бързането на демократите да определят тези изнудващи и психологически малтретиращи ги предложения на ББ като единствено правилинте и сякаш са точно това, за което те са си мечтали!  

Вчера се виждах по работа с познат и след като покрихме служебните теми някак си естествено минахме към политиката. Негов близък е в политиката и ми беше интересно мнението.
“Проблемът -вика - е, че повечето хора са политически романтици и искат от своите избраници всичко или нищо. Или примерно във властта да влизат само хора, които са с техния профил, нищо че за този профил е гласувал едва 1/4 от електората или… нищо - да се стои в опозиция, докато някой ден това стане възможно. А дотогава България да се управлява изцяло само с хора от другия профил - парадокс, нали?
А проблемът се удвоява, когато и самите политици влизат като романтици и в движение разбират, че вътре в политиката да се постигне резултат без мнозинство - трябват компромиси, с хората, срещу които са влезли в политиката. А някои дори не могат да го преодолеят, изпитват срам и изчезват от медиите. Нещата винаги са по-сложни, отколкото изглеждат отвън - но не могат да бъдат обяснени. Как да обясниш, че за да работи правителство с Габриел, трябва да се махне Атанасова, която блокира нейните инициативи? Невъзможно, нали?”
Викам - ами така е, на хората им е писнало от едни приказки преди политиката и други действия в политиката; нормално е да са разочаровани; само не мога да си обясня защо след толкова години очакванията им не се променят?
Той: “Ами явно БГ трябва да мине отново през нещо като демократична версия на “Възраждане” - да се думка тъпана в медиите и парламента с галещи ухото речи, докато държавата се свлича надолу от русофилско-мафиотски правителства. А това е толкова по-лесен и предпочитан живот за политиците - да приказваш без да поемаш никакви рискове за себе си и семействата си от директен сблъсък с мафията, защото знаеш, че мафията не се чувства заплашена и нищо няма да се промени.”
Да, казвам - прави за себе си са и хората, които искат борба с мафията, макар и на думи в опозиция и политиците, които никакви рискове не искат да поемат. Едните ще уважават чисти и неопетнени политици; другите ще приказват правилните неща и ще си вземат заплатите. Лошото е, че такава перспектива привлича в политиката политици-чиновници, а не държавници.
“Дайте да дадем е положението. Защото като почнат да се търсят кандидати на позициите, които трябва да борят мафията - кандидатите рязко намаляват. Знам, че за някои постове по 5-6 човека отказват, докато някой се навие. Та кой иска да си слага главата в торбата и да се бори за ценности? Само тези, които нямат идея срещу какво се изправят. А и да се навият, никога не знаеш как ще реагират, когато стане напечено.
Да, сега е модерно да се припомнят стари записи кой какво е казал с внушението, че е излъгал. Не, не е разбирал за какво става дума. Не беше ли Лозан Панов идеал, докато не стана кандидат ? Не беше ли министърът на електронното управление назначен от демократите - докато не се изправи срещу ДП? Какво стана с шефа на МВР, дето беше хванал оня с торбите кеш за магистралите?
Виждаш ли колко е дълъг пътят от входа в политиката до резултата ? Явно Промяната не успя да разкаже това и сега ще чакаме следващите с лъскавите обещания….”
 
 
Димитър Димитров
Сигурен съм ,че около определени ценности в обществото има морално мнозинство . Просто няма политици ,които да обединят това морално мнозинство , а Мафията умишлено сее разделения . Когато хората се обединиха около ОДС след поредният фалит и грабеж , бяха ли излъгани ? От тогава тръгва всичко накриво . После се юрнаха след Царя . Бяха ли измамени ? Мнозинството от българите са отвратени от политиката и политиците и никой не си посипа главата с пепел и поне да се извини . Има остър дефицит на справедливост и доверие и вина за това носи конформизмът и философстването на #Ментелигетцията . Оказа се че сивото вещество на нацията е твърде тънко и кашкаво .
  • Отговор
Автор
Evgeni Kanev
Димитър Димитров а за другия автентичен прочит замислял ли си се? Че някой е идиот, който се е излъгал, че с приватизация или 800 дни се оправяме? Като нямаш реална представа за възможното винаги ще си излъган. Това е нивото ни.
 
 
 
 
Това е нивото на ПП-ДБ . По-добре беше изобщо да не се търкалят в политиката с Мафията  и да оставят нейният  източен клон и Радев да разкаже играта на тъпото население които не им даде мнозинство 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi : ? ? Т ъй преминава световната слава!    Evgeni Kanev Любими    ·  39 мин    ·  Мой близък за...