Търсене в този блог

понеделник, 15 януари 2024 г.

Гладният на сития не вярва

Ситият на гладният не вярва  е лафа , но обратното е още по-вярно . Това е големият проблем . За всичко друго може да се намери решение  дори за егоизма  и простотията 

 Екстремното време и дезинформацията най-вероятно ще предизвикат глобална криза през следващите няколко години. Това са основните и най-обезпокоителни заключения в проучване на Световния икономически форум (WEF), публикувано в сряда - пет дни преди началото на 54-а годишна среща на форума, която ще се проведе в Давос-Клостерс между 15 до 19 януари.

 

DNEVNIK.BG
Давос 2024: Екстремното време и дезинформацията са основните глобални рискове
Давос 2024: Екстремното време и дезинформацията са основните глобални рискове
  • Отговор
Борис Борисов
Evgeni Kanev Колко процента от електората се интересува от Давос и колко има доверие на богаташите ? Недоверието и разделението е проблема .На всичко друго се намира решение . Казват че астрономите изгубили дирите на един астероид и той може да удари земята тази година . Какво от това че вероятността е едно на милиони . Политиката на страха и гнева набира скорост .
 
 
 
Какви са аргументите за закон против дезинформацията?
Аргументите за закон против дезинформацията са много, но преди да се представят аргументите, трябва да има яснота и разбиране в обществото, че България, като част от ЕС и НАТО, е обект на ожесточена информационна война, която се води от Русия. За съжаление това не е факт у нас и затова всеки глас от страна на властите за ограничаване на дезинформацията се интерпретира като посягане на свободата на словото. На практика, когато нямате съзнание, че се води война, човек може и да си помисли, че някой иска да ограничава словото.
Това, което е важно да се знае в обществото, е, че в цяла Европа се води такава война с почти едни и същи наративи. В резултат на това още от 2015 година ЕС и ЕК са разработили законодателство и платформи, които с професионален инструментариум се борят с тази пропаганда. Установяват се канали за сътрудничество между различните страни и техните правителства. За съжаление у нас и това не е така. В този дух и по тази причина аз си мисля, че може би е дошло време за закон, който реално да се бори с дезинформацията. Веднага бих искал да кажа, че това не е закон, свързан със затваряне на медии и уволняване на журналисти. Такъв закон по-скоро трябва да има за цел да принуди държавните институции да обърнат внимание на дезинформацията. Както и да се повдигне тази тема в обществото, защото тя е важна за националната сигурност на страната ни.
Защо политиците не обръщат внимание на дезинформацията
 
 
Напрежението в Червено море - отклоняващо и поскъпващо търговския трафик между Европа и Азия - има същата дестабилизираща световната икономика цел като нападението на Хамас срещу Израел.
Когато има ясен глобален ред и сигурност печелят демократичните общества, в чиито ДНК е заложен просперитет по правила. Когато има хаос и “многополюсен свят” - от това печелят автокрациите, чиито еднолични или тесногрупови ръководства извличат печалби или “продават” решения - без санкция на народите им - срещу хаоса, които да им донесат облаги или предимства.
Така интимната мисия на Русия в тези уж далеч от нея конфликти е поскъпването на петрола, който да захрани изтънялата хазна и да продължи финансирането на войната в Украйна.
Ролята на Китай като стабилен за търговия регион спрямо Близкия Изток също нараства, както и на маршрутите за доставки за Европа и от Европа през страните от Залива и нейните транспортни коридори от Пояса - с тясното сътрудничество на Иран, който контролира входа на Персийския залив и изхода на Червено море чрез хутите.
Накратко - идеите пак да се върнем към политиката на Никсън-Кисинджър да сме приятели с едни автократи (Китай), чрез които да ударим други автократи (СССР) или обратния Кисинджър - Тръмп с Русия срещу Китай - са късогледи и неотчитащи сегашната реалност за новата ос на Злото: Китай-Русия-Иран.
 
Та те бяха късогледи и тогава  ще кажа аз  дъртата маймуна 
 
Кашата ,която забърка идиота Хенри Кисинджър вече ферментира и шупна , разтече се и се размириса на вкиснати ботуши , цървули ,  валенки  и тюрбани . 
      Но взелият се насериозно харвардец вече е мъртъв .
Информация
Хенри Алфред Кисинджър, роден като Хайнц Алфред Кисингер е американски политик, историк и политолог от германско-еврейски произход. Съветник по националната сигурност на президента на САЩ, държавен секретар на САЩ и носител на Нобелова награда за мир за 1973 г. за приноса му за прекратяване на Виетнамската война. Уикипедия
Роден: 27 май 1923 г., Фюрт, Германия
Починал(а): 29 ноември 2023 г., Kent, Кънектикът, САЩ
Съпруг/съпруга: Нанси Кисинджър (ж. 1974 г.–2023 г.), Ан Флайшър (ж. 1949 г.–1964 г.)
Образование: Харвардски университет (1952 г.–1954 г.)
 
Ситият на гладният не вярва  е лафа , но обратното е още по-вярно . Това е големият проблем . За всичко друго може да се намери решение  дори за егоизма  и простотията 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

С глава в пясъка

  Europeen Dialogue 15 ч.   · Предствяте ли си каква наглост от този цървул : Със сигурност няма да позволя да разбият българските служби, ...