Търсене в този блог

вторник, 4 октомври 2022 г.

Дясното не е индулгенция

   Дясното не е индулгенция , нито парите ,нито  .... а всичко което правиш ти се струпва един ден на главата . Такъв е законът на вселената за действието и противодействието .

Откъде се вземат  и кому служат уж десните талибани  като това хлапе . Ами служат на Мафията  или като полезни идиотчета или като платени . Този трябва да е от платените .  Не вярвам да е толкова тъп . Но може и да е . Има такива коне с капаци като Иван Костов .

   Дясното и антикомунизма  не могат да служат като индулгенция на Олигархията .  Путин ляв или десен е ? 

 

Мнението ми за програмите за управление, представени от партиите пред избирателите на тези избори. В коменарите съм сложил и линк към мой материал в Капитал от 1-ви декември 2021 г. по подобна тема.
Затънали сме в дребнотемия и за пореден път липсва всякакъв стойностен политически дебат. А политиката е преди всичко разпределение на ресурси и права в обществото - от кого какво и колко се взима, и на кого какво и колко се дава. Но такъв разговор сред основните политически партии, претендиращи да управляват държавата, няма вече четвърти избори. Въпреки че засега явно не успявам да привлеча вниманието им, няма да се откажа да повдигам публично темата.
Момчил Дойчев и 71 други
5
4
Харесване
Споделяне

5 коментара

Преглед на предишните 4 коментара
Най-уместните


Разгледах му профила след една публикация в моята група . Мафията се опитва да експлоатира разделенията в обществото и да ги увеличава . Много е просто -разделяй и владей , а този  съдейства за това  защото е "правоверен " десняк . Всъщност според мен е полезен  за Мафията глупак . 

Я го виж ти експерта по Нинова. Такава тройна коалиция вече имахме , тази на Станишев и къде е сега Царя . Няма го ,затова пък тук е неговият бодигард . Може да има само временно "експертно" правителство с подобна подкрепа , но то ще е само до местните избори най-много . Никоя от изброените от този умник партии не иска да поеме негативите и отговорността за кризата . Ще търсят начин хем да са на власт ,хем някой друг да е отговорен за инфлацията и всичко което се задава . ГЕРБ и Борисов спешно се нуждаят от изпиране на имиджа пред Европа . Нинова едва ли ще се навие както не се навива и ДБ и ПП. Защо тогава този умник пише такива глупости . Ами разгледайте го по-отблизо и ще разберете .
Пипалце , скрита лимонка . Нали така Nicola Yankov 😋 оближи се ,че ти потече по брадичката .
 
 

Nicola Yankov 

Ако сте във Варшава, отбийте се и ме вижте да говоря за ETF в региона на ЦИЕ. Няма налично описание на снимката.

2 ч. 
Изказването на Hristo Ivanov от името на ДБ за предварителен отказ от разговори с ГЕРБ е разочароващо. Тогава правителството ще е ГЕРБ+ДПС+БСП. Познават се добре, работят заедно прекрасно от много години. Избраха двама главни прокурори и Пеевски за шеф на ДАНС. ДБ явно залагат всичко - буквално бъдещето на държавата - на надеждата, че Корнелия Нинова няма да се договори с Бойко Борисов.
Корнелия Нинова няма ход освен да е във властта и да си купува с постове и държавни пари лоялност сред актива. Иначе ще е пътник до Коледа. Станишев вече заяви, че се връща от ПЕС в борбата за властта в БСП. Готова е за коалиция с ГЕРБ веднага. За всеки случай ще поканят и Стефан Янев за патерица, а той националноотговорно ще е готов на всичко, за да се закачи. Така ще са 140 депутати, бетон мнозинство. Сигурен пълен мандат. А след година-две, като изгладнее достатъчно, ще си купят и Костадин Костадинов. Евтино, с държавни пари. Както си купиха Сидеров, Каракачанов и Симеонов. Тогава ще минат 160 депутата и ще могат да променят каквото си искат в тази държава. Ще си подредят добре ВСС, всички регулатори, съдилищата… А ДБ ще си останат “принципни” борци срещу “статуквото” в опозиция още поне два мандата. Докато държавата отива на кино - тоест наляво и на изток извън Европа, с опоскан бюджет и доста повече дългове. Със застой в икономиката, умрели медии, бягащи инвеститори и в международна изолация. И още милион млади хора ще я напуснат окончателно.
Не ни трябват пози на борци и празни патетични речи, трябват ни политици, които да контролират ГЕРБ в управлението. И да гарантират европейския път за развитие на страната точно сега. Да гарантират членството в еврозоната, Шенген, интеграцията в НАТО. Стимули за частния сектор. Хората гласуваха така, не е виновен Борисов. Как ще стане по-добре след още един мандат на ГЕРБ+ДПС+БСП? Или сме вече на принципа “колкото по-зле, толкова по-добре”? Това е безотговорна позиция. Има начин за контрол върху обществените ресурси в коалиционен формат. И има политики, които ще доведат до драстично намаляване на корупцията - ако ДБ не ги знае, да пита и поиска помощ от хора, които знаят.
ДБ трябва да си запретне ръкавите и да си поизцапа малко ръцете най-накрая, стига с това бягство от отговорност, стига с тоя страх. Стига с тази хронична опозиционност. Това е някаква заучена безпомощност, маскирана като принципна позиция. Хората гласуваха за ДБ, за да я видят в управлението, за да е спирачка пред геополитическия завой към Москва, популистките икономически политики и кражбите на публични ресурси. С фейсбук политика няма да стане. Ясно е, че травмата от “целувката на смъртта” при коалицията с Реформаторския блок е още болезнена, но от това трябва да се извадят поуки и да се надгражда поведението, а не да се бяга вечно панически от властта. Защото каква е алтернативата?
Тази опорка за “дестабилизация на България” е пълна глупост. По-стабилно правителство от ГЕРБ+ДПС+БСП+Янев няма да сме имали от 33 години. Така гласуваха хората, никой няма да излезе по улиците. В България има сигурно 2 милиона потенциални десни избиратели. Само че те не са потенциални протестиращи и в момента гласуват основно за ГЕРБ. И ако позицията на ДБ е вечен отказ от властта, ще продължават да го правят. “Дестабилизация” ще има само в балона на ДБ във фейсбук. Защо се вкарваме сами в този сценарий?
Харесване
Коментар
Споделяне

Наистина трябва да си полезен  идиот  или платен за да напишеш това драги ми Никола . Какво е дясното , ако не принципи и ценности  и коя е най-голямата , ако не е върховенството на закона и да не управлява Мафията . 
 
Колаборацията с нея  със сигурност ще унищожи и малкото останал морал и идеализъм  и шанс да бъде разграден моделът  създаден от ДС-КГБ и комунистическата номенклатура . Да не би ГЕРБ да са  нещо друго освен проект на  същите тези създали Царя , ДПС, ВМРО, АТАКА , ИТН  и на практика всички Мюрета на прехода . Които не са създали , ги овладяха , купиха , корумпираха като СДС .   
   Ти от кои си момченце ? От купените ?
Продаде ли се вече  изгодно като Александър Йорданов  който стана европейски депутат с купеният вот от гетото  ? 
 
За такива като този всичко е някаква игра и пазарлък . Повреден ум . 
 
 Може да бъде изображение с един или повече хора и изправени хора

 Кои са тези тримата знаете ли ?


Въпрос към правителството: къде отидоха 10 милиарда лева през последните 10 дни на декември? Отговор: основно в социални разходи. Реакция на десните партии и медии: А, добре тогава.

Въпрос към правителството: А къде ще отидат още 20 милиарда лева разходи в бюджет 2022 спрямо 2020? Отговор: Ще инвестираме в хората. Реакция на десните партии и медии: А, добре тогава.

Въпрос към правителството: А огромният дефицит в бюджет 2022 (както и в планираната рамка за 2023) няма ли да попречи на присъединяването на България към Еврозоната през 2024? Отговор: Това не е най-важното в момента. Реакция на десните партии и медии: А, добре тогава.

Въпрос към правителството: А не смятате ли, че ако публичната инфраструктура се строи на концесия от частни инвеститори, това ще облекчи сериозно бюджета и ще намали драстично дефицита, ще намали риска от корупция, ще привлече големи чужди инвестиции и ще позволи да се стартират много проекти едновременно? Отговор: Не. Реакция на десните партии и медии: А, добре тогава.

Без коментар. 
Вижте по-малко
Момчил Дойчев, Angel Swarzowski и 107 други
43
28
Харесване
Споделяне

Коментари

Преглед на предишните 8 коментара
Най-уместните

  • Люсиен Лозанов
    изхождат от това, че ще се опитат да събират повече. И без това до сега не повече от 30% от дължимите данъци са се събирали, ако се съберат половината тия цифри няма да имат значение. 😃
    Люсиен Лозанов отговори
     
    3 отговора
  • Момчил Дойчев
    Къде виждате десни партии в сегашния парламент?
     
    Да ви припомня ли простотиите които пише Момчил . Много са подобни .
     И аз питам кои са тези ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

С глава в пясъка

  Europeen Dialogue 15 ч.   · Предствяте ли си каква наглост от този цървул : Със сигурност няма да позволя да разбият българските служби, ...