Търсене в този блог

понеделник, 8 август 2022 г.

Те

 

Руски гражданин запалва демонстративно паспорта си във Варна, защото се срамува да е гражданин на една терористична държава. Кремъл изисква този човек да бъде екстрадиран в Русия, за да го използват за назидание. Руснакът дава показания, че се опасява да се върне в родината си.
Български съд решава по бърза процедура да екстрадира човека в Москва.
Съдът в България никога не се е славил с бързината си - дори онова явно посмешище Вальо Топлото съдихме 15 години. Сега, обаче, съдът във Варна действа експедитивно. При това, забележете, за да изпрати един човек в ръцете на държава, ясно обявила България за свой враг.
В тази наша губерния правдата и свободата стоят в прахта, на колене, до нас. Долу, под ботушите на каменните им паметници.

 

Понеже наистина започва да ми писва от истеричното нагнетяване на напрежение, страх и паника сред природо-населението на Територията, да обобщя като за ученици от подготвителна група:
През страната ни минава газопровод, по който Русия и Газпром снабдяват с газ своите приятелски страни, не е ясно каква е ползата за България от това, какви и колко средства получаваме като такси, ако изобщо получаваме нещо, но за нас газ от тази тръба няма, плашат ни с тежка зима, с ад и Апокалипсис, ако не се разкаем и паднем на колене пред Газпром.
Намирам всичко това за прекалено нагло, безочливо и недопустимо дори според занижените критериЙ на овчедушното българско население.

Димитър Димитров

9 ч 
Споделено с: Публично
Публично
Целият шум около "кризата с газа " е предизборен с две цели . Първата е да изплашат населението , а подплашени хора по-лесно се лъжат, а втората е да изкарат Промяната некадърници довели държавата до разруха едва ли не . Мафията много се страхува ДБ и ПП да не спечелят самостоятелно мнозинство и затова изигра последният си коз Радев , който пък иска да разчисти терена за неговият Янев . Така или иначе всички без ПП и ДБ са от котилото на БКП и ДС . Просто пипалата не искат да се вържат взаимно на възел ,или главите на Ламята , както ви се хареса , за да не би юнакът да ги отсече с един удар . Тоест няма да направят грешката да се коалират както онази мафиотска коалиция на Станишев . Тогава имаха проекта ГЕРБ и Борисов, а днес нямат нищо сериозно . Освен Радев и евентуално Стефан Янев и новата партия "Български възход, нищичко , което да замени износената мутра Борисов . Борисов и ГЕРБ се задържа неочаквано дълго в политиката . Освен него , мафията е подготвяла за политическа кариера и Радев . Не става въпрос за патерици като разни патриоти идиоти , Слави , Яне дълбокото гърло , Бареков и т.н. Изграждането на легенда и имидж е част от играта . Бойко Борисов започна от МВР и медиите все с него се занимаваха , а Радев ? Той малко по-късно се появява в светлините на прожектора при Слави 2008 . Този човек е бутан напред към политическа кариера със цел . Много е странно , меко казано , Решетников да ти бабува на политическата кариера . Търсили са профил , човек , който е избираем и зависим . Прави ли са социологическо проучване колко е акълът на българите , какъв човек ще харесат . Не е случайна и приликата с Тодор Живков . Търсена е .
Не знам какви ще са резултати от изборите , но ми се струва малко вероятно ПП и ДБ да спечелят пълно мнозинство . Друг е въпросът ,че ми се иска за да видя увисналото чене на Радев и Борисов , както и колко струват победителите защото властта корумпира .
За мен бе голямо разочарование управлението на ОДС и Иван Костов точно поради отказът да се преследва корупцията и необяснимо забогателите . Онези ,които източваха и фалираха държавата и държавните фирми , които ограбиха спестяванията на хората , банкстерите и мутрите, не само оцеляха , но накрая докараха Царя и стовариха всички негативи и проблеми върху главата на глупакът Костов чрез своята пропагандна машина . Днес правят същото като обвиняват едва ли не за всичко едно правителство ,което не можа да изкара половин година и ...Иван Костов . Даже за газовата връзка , която те за десет години не направиха . Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено .
А дали избирателите поумняха ?
ГЕРБ нямало да прави коалиция с Промяната , ще играе за самостоятелно мнозинство . Че кой ги иска пък . Гроздето било кисело . На Радев може да му се наложи да прави още служебни правителства , ако няма ясно изразен победител и стабилна коалиция на Промяната или Статуквото . Последното със всички сили се старае да не се стигне до Промяна и изглежда и президента е в този отбор .
Какво се опитва да направи и какво печели ? Защо ? Трудно ми е да разбера мотивацията на този човек толкова учил и толкова глупав . Невероятно !!!!!
Не е работа на отговорни държавници да всяват страх. Тяхната работа е да организират нещата така, че възникващи проблеми и дори кризи да не стигат до онзи момент, в който хората започват да се страхуват за бъдещето си.
Затова в стабилните, богати европейски страни не виждаме държавни ръководители, които да продават стоката "страх". В разгара на Великата депресия в Америка, президентът Рузвелт изрично призовава гражданите да не ги е страх с крилатата реплика: "Единственото нещо, от което трябва да ни е страх, това е самият страх". Неговият колега, британският премиер Уинстън Чърчил, няма нито една дума, с която да всява страх дори тогава, когато наистина е било страшно: през 1940 година, когато Европа е поделена между Хитлер, Мусолини и Сталин, а Британия е единствената държава, стояща срещу тях. Именно отказът на Чърчил да всява страх мобилизира британците така, че да удържат фронта и впоследствие да приемат капитулацията на своите врагове.
В кратките моменти, в последните три десетилетия, в които и ние в България имахме държавници от европейски тип, те също не продаваха страх. Филип Димитров говореше за превръщането на фалирала България в "нормална европейска страна". Иван Костов докара тази фалирала страна до прага на ЕС.
В тази поредица се подреди най-кратко съществувалото подобно правителство, оглавявано от Кирил Петков. Както своите предшественици, то разпространяваше не страх, а надежда. И затова бе свалено от онези, които продават единствено страх.
Стоян Кадиев и Илин Йоков
17 споделяния
Харесване
Коментар
Споделяне

33 мин 
Варненския окръжен съд в лицето на бившия военен съдия- Светлозар Георгиев (на снимката) взе решение за екстрадацията на руския гражданин и критик на путин -- Алексей Алчин за екстрадация за Русия, по искане на руското правителство.
Срамно решение, в духа на едно отвратително време, което нормалните хора искат да забравят! Бях на протеста вчера пред съда. Имаше засилено полицейско присъствие и прекалено усърдни полицаи, които наредиха на гражданите да стоят на голямо разстояние от входа на съда.
От очевидци, които бяха в съдебната зала, разбирам, че съдията е бил много изнервен, че пред сградата има протест за екстрадацията. Освен това, когато адвокатът на Алчин е повдигнал въпроса за това, че в Русия се нарушават човешките права и Алчин няма да получи правосъдие в Русия – съдията Георгиев е казал – „Тук не е място за подобни пледоарии!“
Очевидно въпросът за човешките права няма място в българския съд и прокуратура! Независимо, че Министерството на правосъдието под бившето ръководство на прекрасната Надежда Йорданова, е припомнило на прокуратурата, че на Съвет правосъдие и вътрешни работи на З и 4 март 2022 г. в Брюксел беше изразено общо мнение от държавите членки на ЕС, че действията на Русия представляват толкова сериозно нарушение на международното право и международните споразумения, че оправдават избора на много държави членки да не разглеждат искания от Русия и Беларус за сътрудничество по наказателно правни въпроси, като си запазват правото на преценка за всеки отделен случай”. Без значение от това “напомняне” прокурор Р. Георгиева при Окръжна прокуратура Варна дава начало на процедурата по екстрадация!
Т.е. българската съветска прокуратура е имала избор да не поиска екстрадация, но го е направила въпреки всичко.
В нормални държави, при такова дело пред съда би било пълно с журналисти – прокурорът и адвокатът на задържания би трябвало да дават информация за делото на медиите, както и правосъдния министър! Пълна тишина! Имаше една Даниеила Станкова от бнр, за която може да се каже само -- бетониран „журналист“ на статуквото. Искаше да ме интервюира след моя реч пред съда, ама като разбра коя съм свали микрофона и избяга – гражданите я скъсаха от подигравки.
В седемдневен срок, решението на съдията може да се обжалва в Апелативния съд. Но настъпват мрачни времена в България...тя потъва, потъва под путинския ботуш на неговите слуги!May be an image of 1 person

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi : ? ? Т ъй преминава световната слава!    Evgeni Kanev Любими    ·  39 мин    ·  Мой близък за...