Търсене в този блог

събота, 9 юли 2022 г.

Истината

Истината  не е някъде там и въпрос на мнение  и добър вкус . Огледайте се  и помислете . Кой е виновен ,че България е последна по доходи и първа по неравнество и корупция от целият ЕС . https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/93006979_1099902350371298_7879424908206276608_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=8631f5&_nc_ohc=RtrQKeE6lXgAX9HHCbF&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-XpPyFt-7Ha4p4ITAO1gcdL3g_O19y_v16CKOSHIrHwA&oe=62F01B8D

  Краткият отговор е това сте самите вие и неспособността ви да  различите истината от лъжата , свестните от крадците и мошениците , вашите погрешни избори  и онези ,които са ви помогнали да ги направите .  Ако не искате да обвинявате себе си , обвинявайте тях . И най-важното , не следвайте като овце вождовете , а ги контролирайте , дресирайте .  Вижте какво стана  в Обединеното все още кралство  с Борис Джонсън . За къде по-дребни прегрешения  този  нахалник изхвърча не само от премиерският  пост , но изобщо от политиката . 

 

Администратор
 12 мин 
По враговете им и по вратовете им ще ги познаете дали са свестни . След грабежът при Беров и Жан Виденов имаше шанс да хванем правият път, но ОДС и Иван Костов се провалиха тотално в изграждането на правовата ,демократична държава и нейните институции . Сигурно не беше случайно , ако погледне къде са остатъците от СДС и ОДС 
Преди 30 години срещу правителството на СДС се надигна истеричен вой от всички страни – от „Подкрепа“ най-вдясно, до Ера-3 най-вляво.
Може да не беше идеално това правителство, може да допускаше грешки, може да имаше болезнени кадрови провали, може да нямаше най-добрия премиер като политик и най-можещия политик като премиер,
но то се опита да промени много в начините, по които функционират политиката, икономиката, финансите, спецслужбите, социалните дейности, културата и т.н. Сложи пръст в множество рани и пипна там, където реакционните сили не даваха да се пипне.
Обвиняваха правителството на СДС чрез креслив, многостранен и много странен, истеричен и озлобен хор в неопитност, в наивност, в неподкрепена с експертиза енергичност, в пълна неспособност да води диалог с възможни свои партньори.
Правителството на СДС можеше и да устои по някакъв начин, но президентът Желев му нанесе смъртоносен удар. Той придаде легитимност на необходимостта правителството на СДС да бъде отстранено от власт и се превърна в естествен център, около който да се конструрира новата властова котерия. Резултатът бе Беровото правителство.
От Беровото правителство тръгнаха трагедиите и раковите образувания на Българския Преход.
Беровото правителство бе злокачествен феномен, причинил толкова беди на България.
Ако не бяхме минали през пошлостта и цинизма на Беровото правителство, България щеше днес да бъде друга. Много по-различна. Много по-демократична, по-европейска, по-развита и по-нормална държава.
Точно 30 години по-късно срещу правителството на Промяната отново се надигна истеричен вой от всички страни – от ГЕРБ най-вдясно, до Израждане най-вляво.
И отново може да не беше идеално това правителство, може да допускаше грешки, може да имаше болезнени кадрови провали, може да нямаше най-добрия премиер като политик и най-можещия политик като премиер,
но то се опита да промени много в начините, по които функционират политиката, икономиката, финансите, спецслужбите, социалните дейности, културата и т.н. Сложи пръст в множество рани и пипна там, където реакционните сили не даваха да се пипне.
Отново обвиняват правителството на Промяната чрез креслив, многостранен и много странен, истеричен и озлобен хор в неопитност, в наивност, в неподкрепена с експертиза енергичност, в пълна неспособност да води диалог с възможни свои партньори.
Все същото - правителството на Промяната можеше и да устои по някакъв начин, но президентът Радев му нанесе смъртоносен удар. Той придаде легитимност на необходимостта правителството на Промяната да бъде отстранено от власт и се превърна в естествен център, около който да се конструрира новата властова котерия. Резултатът ще бъде все същият ново Берово правителство.
От новото Берово правителство ще тръгнат трагедиите и раковите образувания на Българския Пост-Преход.
Новото Берово правителство ще бъде злокачествен феномен, който ще причини толкова беди на България.
След време - 10, 20 или 30 години – българите неизбежно ще си кажат, че ако не бяха минали през пошлостта и цинизма на новото Берово правителство, България би била тогава друга. Много по-различна. Поне отчасти демократична, поне малко европейска, поне донякъде развита и поне в някаква степен нормална държава.
 
 
Как ли би изглеждал един дебат между Вацов и Вацев https://www.youtube.com/watch?v=Il4i9dAX28s  
 
 
Едно прекрасно интервю с проф. Вацов - за началото, разпространението, лицата и логиката на руската пропаганда - дава чудесен ракурс и към още едно пипало на Октопода: медиите.
Началото на масираната инвазия на руската дезинформация е през 2013 година след свалянето на Пеевски и с опитите да се закрепи правителството на Орешарски. Тогава влизат в оборот термините соросоиди и либерасти, копи-пейст от руските правителствени медии.
Малко поглед назад.
Година по-рано през март 2012 г Путин печели с фалшификации трети президентски мандат - което дава повод на най-масираните протести от края на СССР. Тогава протестиращите именно са представени като чужди агенти на Сорос и либералния Запад. Тогава възниква и идеята за Безсмъртния полк като противовес.
Тогава явно е направена стратегия за противоборство на тези опасни демократични движения не само в Русия, а и в съседните държави.
По това време в България тече мандатът на първия и след това оказал се единствен прозападен като състав кабинет на ББ. Но постепенно по неясни причини с измислени поводи започват да бъдат уволнявани именно “западните” лица. Седмици след изборите в Русия е освободен Трайчо Трайков след доста напрегнати отношения с ББ по повод руския интерес към АЕЦ Белене и продажбата на Булгартабак на руска банка, преди да отиде в Пеевски. Междувременно са сменени няколко министри на здравеопазването, докато се стигне и до уволнението на ключовия човек на Борисов за лице пред Запада, намерен чак в Световната Банка - Симеон Дянков (привлякъл Трайков).
Но това е вече към края на кабинета Борисов 1, когато хората са вече на улицата.
Само седмица преди да започнат броженията за тока, обаче, на форум на ДПС е направен злополучен опит за покушение срещу Ахмед Доган, който е нямало как да се случи без знанието на НСО. Т.е вероятно това е било предупреждение за неспазена или избягната договорка. А откъде би могло да е дошло отхвърленото предупреждение, предвид бекграунда на Доган? В края на същия месец и кабинетът ББ 1 е вече история. Следва невиждан за нашата четвъртвековна демокрация скандал с бюлетините “Костинброд”, Пеевски в ДАНС и кабинетът на руските проекти - КТБ и Южен Поток. И масирано нахлуване на руската пропаганда. Само с този гръб би могла да се обясни виталността на Пеевски и лекотата, с която изгради медийна империя за руски опорки. И окончателното превземане на нашата публичност отвън.
Но не само чрез медиите, а чрез сложна система на зависимости, в която трябва:
- Да имаш полицаи, за да контролират мутрите
- Да имаш магистрати, за да контролират полицаите
- Да имаш политици, за да контролират магистратите
- Да имаш медии, за да контролират политиците
- Да имаш бизнеси, за да контролират медиите
- Да имаш мутри, които да контролират бизнесите
- Да имаш досиета с компромати на всички.
Администратор
 4 дни 
  • Истината е последният победител.
  • О, свещена простота. — възклицание, произнесено на кладата, когато вижда една старица да добавя и своя сноп съчки към разгарящия се огън
  • O sancta simplicitas!
Който не харесва любимият Вожд е враг на народа . Това е електората на на ГЕРБ и онези ,които мразят Промяната и така наречените жълтопаветници .
Miglena Ivanowa 📷 се чувства развълнувана в Hotel Flamingo Grand 5stars.
Участие в Академия на Жени ГЕРБ
Може да бъде изображение с 2 души и изправени хора
📷
📷
7676
4 коментара
Харесване
Споделяне
Прекрасна презентация на Валерия Велева!
— се чувства прекрасно в/във Хотел Гранд Фламинго
Miglena Ivanowa 📷 се чувства ядосана.
Най-страшното пиянство на света е ЖАЖДАТА ЗА ВЛАСТ - опиеш ли се от нея, ще изтрезнееш едва, когато паднеш в пропастта!!!!!
Абсолютната власт може да доведе до абсолютно зло!

Това казва Миглена при положение , че нейният възлюбен Вожд е във властта повече от десетилетие и партията ГЕРБ е негово лично притежание

0:11 / 0:18
Хер Флик
И новият премиер е...

Halime Bahry сподели публикация. 

4 дни Може да бъде изображение с 2 души и изправени хораТе ви мразят защото не го обичате .  

Видяно от 11

1 коментар


Alexey Izmirliev
Тая леля да бърка лютеница и да вари консерви!  Може да бъде изображение с 3 души и изправени хора

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi : ? ? Т ъй преминава световната слава!    Evgeni Kanev Любими    ·  39 мин    ·  Мой близък за...