Търсене в този блог

вторник, 31 август 2021 г.

Чорбаланци

 Ако искате да кажете на българите ,че са тъпи и затова са бедни  и не се ваксинират, че затова  държавата е корумпирана и управлява мафия , че затова сме шампиони по смъртност не само от  пандемията , не го правете директно  и не предизвиквайте троловете на мафията и Русия .  Ако пусна само това има опасност да ме санкционират за неправомерна и неправоверна реклама . Но иначе Волгин  се пени в националният ефир колкото си иска .   И уж ще рекламираме ваксинацията , а постоянно и по телевизиите   разни антиваксърски "експерти" . Да не мислите че е случайно ? Може да бъде изображение с текстово съобщение


Може да бъде изображение с текст, който гласи '19. 3% 8% 46.8% 82.5% 71.9% 62. % 83.5% 55.5% 57.5% Austria Belgium Bulgaria Croatia Cyprus Czechia Denmark Estonia Finland France Germany Greece Hungary Iceland Ireland Italy Latvia Liechtenstein Lithuania Luxembourg Malta Netherlands Norway Poland Portugal Romania Slovakia Slovenia Spain Sweden 71.1% 70.6% 62.9% 86 5% 85.5% 45.5% 58.5% 61.1% 70.9% 90.3% 75.7% 56.6% 57.4% 31.9% 81.6% 48.7% 49.8% 75.6% 65. 1% Full vaccination uptake (%)'
Известен антиваксър, който се хвали, че сам разработвал ваксина, но не признава чуждите - продължава със своята ТВ пропаганда. А бизнес моделът на нашите ТВ е да канят всички (абсурдни) гледни точки, за да привличат рекламодатели - затова не търсете истината там.
Та каква е новата опорка - че научни изследвания доказвали, че ваксинираните хора също пренасяли заразата. И следователно, трябвало неваксинираните да не бъдат никъде ограничавани.
Разбира се, нужни са точно 10 Мин да потърсиш изследванията в две топ медицински издания Lancet и Nature и да установиш, че е така, ама не съвсем. Цитирам и давам линк за всички антиваксъри, дето ще кажат - “а пък моя познат лекар…или …тоя какво се прави на медик…”
Първо, само едно изследване от няколкото направени доказват еднакъв заразен товар във ваксинирани и неваксинирани, всички други отчитат по-висок в неваксинираните - следователно, по-близко до истината е, че неваксинираните заразяват по-ефективно.
Второ, заразният товар до седмица започва да намалява и изчезва много по-бързо при ваксинираните в сравнение с неваксинираните. Т.е неваксинираните имат потенциал да заразяват много по-дълго.
Трето, точки 1 и 2 се отнасят само за делта; при всички други версии на вируса - ваксинираните имат по-малко или липса на заразен товар. Т.е твърдението на нашия антиваксър е частично вярно само за делта.
И всички изследвани са ваксинирани с варианти на ваксините преди появата на делта, но сега вече са разработени ваксини, които ефективно се справят и с делта.
Но да кажем, че уважим претенцията на нашите антиваксъри - да имат свободата да заразяват колкото си искат. Сред тях надали има накахърени, че даваме най-много жертви на човек.
Но защо трябва обществото да плаща разноските на тяхното болнично лечение - след като могат в къщи с лимонче и аспирин да се лекуват, както твърди Антиваксър Но 1?
Аз бих отишъл на протест срещу поемането на 100% от болничното лечение на антиваксърите от всички данъкоплатци.
NB Постът е за хората, които пропагандират срещу ваксините, не за тези, които няма смисъл - по една или друга причина - да си слагат ваксина.
Вени Георгиева, Ivan Savov и 111 други
38 коментара
12 споделяния
Харесване
Коментар
Споделяне

Администратор
+1
 2 ч 
Ваксинирайте се и не слушайте чорбалановци и мангасаровци . Рискът е много малък. Пропагандната война на руснаците и конкуренцията създадоха паниката . Дания са постигнали 80% и въпреки че има болни дори от ваксинираните , тежко болни на практика няма и не се налага да вземат никакви мерки . Вероятността ако сте ваксинирани да ви хване е под 30%, а да го прекарате тежко е практически нулева . https://www.facebook.com/ekanev/posts/10221264101656616… https://warofthecrickets.blogspot.com/…/08/blog-post_30.html 
 
Днес Андрей Чорбанов каза в „Лице в лице“ следното: „След като се доказа, че ваксинираните хора предават заболяването и могат да са носители на вируса, тук отпада обществената функция на ваксинацията. Обществената функция е ние да не разпространяваме заболяването, защото заразяваме други хора. Разбра се, че ваксинираните разпространяват заболяването, съдържат голямо количество вирус, така че обществената функция отпада, остава личната функция - дали човек избира да поеме риска или не".
Това показва, че Чорбанов има тотална липса на капацитет за анализ на социално-икономически проблеми. Последните данни са, че ваксините имат над 80%-90% ефективност срещу тежко боледуване и хоспитализиране, което има следните ползи за обществото:
1. Намалява на разходите за лечение на тежко болни, а тежкото боледуване е свързано със среден престой в болница - 15 дни, а в случай на интензивни грижи - 20 дни.
2. Намалява риска от претоварване на болниците. Това от своя страна намалява потребността от налагане на противоепидемични мерки, които са свързани с големи разходи на бизнеса.
Претоварването на болниците води и до влошаване на достъпа до медицински грижи на болни от други заболявания. То води до физическо и психическо изтощение и смърт на лекари и на медицинския персонал, което трайно влошава достъпа до здравеопазване.
3. Намалява броя на хората в трудоспособна възраст, които отсъстват от работа, което намалява разходите за изплащане на осигуровки, проблемите в бизнеса и загубата на БВП.
4. Намалява риска от инвалидизиране на част от населението след прекаран ковид и съответните разходи за медицински грижи и обезщетения.
Срещу тези ползи от ваксините има много малки разходи, защото ваксините вече са купени и тяхното поставяне струва на държавата 20 лв. на човек плюс разходи за транспорт и логистика.
Накрая, трябва да се посочи, че рискът от заразяване на ваксинирани е по-малък от този на неваксинираните, а заразените ваксинирани заразяват по-кратко време."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi : ? ? Т ъй преминава световната слава!    Evgeni Kanev Любими    ·  39 мин    ·  Мой близък за...