Търсене в този блог

сряда, 25 август 2021 г.

О-бетон-нова земя

По телевизията преди малко журналистката говори за нашето Черноморие и казва (поне на мен така ми се чува) "обетонова земя".
Неволна грешка. Грешка по Фройд.
Право е момичето. Грешката е вЕрна.
Черноморието ни отдавна не е обетована, а о-бетон-ова земя...
53
3 коментара
1 споделяне
Харесване
Коментар
Споделяне

3

Така наречената Обетована (обещана – от „обет", обещание) земя, намираща се в североизточния ъгъл на Средиземноморския басейн, е твърде малка по размери. Тя заема едва 15 000 km² площ. Известна е също като Обещаната земя. Обетованата земя е исторически термин и понятие в юдаизма и християнството, отнасящи се до региона, който днес е най-тясно свързан с Държавата Израел

! 1/7 от България . Долу горе три четири области .  История  и митове .    Който владее митовете , той владее света . Но света е твърде голям, а човека твърде малък , макар и нахален . Един малък вирус ни разказва играта  и доказва, че сме твърде  глупави и неорганизирани , твърде страхливи и податливи на внушения  и паника . Мисълта ми е за ваксините и ваксинацията , която у нас не върви  и скоро пак ще трябва да затваряме държавата .

Ваксинират пред хипермаркети. Имунизираните ще получават ваучер за пазаруване

Все още не е уточнена стойността на ваучерите, съобщи доц. Ангел Кунчев

OFFNews Последна промяна на 24 август 2021 в 16:57  5807  1

                         

Но както и да е! Обетованата земя отдавна не е наша . Там ходим само когато в Гърция  искат тестове  и сертификати . Впрочем 40 лв е един фалшив  тест , доколкото знам .  

      "Измамата"  Ковид  в Делта варианта ще се окаже грозна и страшна истина за българската простотия  и тарикатщина .

    До края на седмицата вероятно заразените на ден ще са  над    2 000, а броят на починалите ще расте . 90% от заразените не са ваксинирани или не са преболедували и на практика 100% от тези в болница не са ваксинирани .  Тежките случаи се увеличават и поради  самолечение  и страх от  влизане в болница откъдето се излизало с краката напред . Хора вероятни заразоносители  контактували с болни или с леки симптоми продължават да ходят на работа и въобще  да разнасят заразата . Така че след три седмици ,към 15 септември , заразените на ден може да стигнат  5-6 хиляди . Ако не се пресече ръста с драстични мерки  и продължаваме да я караме  все така разпуснато и безотговорно при тази ниска степен на  стаден имунитет не може да се очаква чудо и да ни се размине .

  Бетоноглавието  на българите  ще  се стовари  върху икономиката  и отново ще убива . Вместо да вървим по царският път , отново сме кривнали от простотия  в разнебитен  междуселски коловоз . 

   Ето една действителна случка . Той е доктор, ваксиниран , здрав , млад  и си има приятелка . Събират се  двете семейства  за пръв път на рожден ден  на приятелката му  и  само той и майка му не се разболяват след него  . Евентуалната тъща  в интензивното , тъста   всеки момент  може и той да  да влезе , възлюбената  болна на домашно лечение , баща му  болен вкъщи, а майка му продължава да ходи на работа  все едно нищо не е станало  и никой не може да я убеди  да се карантинира . 

Ако бяха ваксинирани всички това нямаше да е възможно защото или възлюбената нямаше да донесе заразата или дори  да бе , нямаше да има тежко болни . 

  Пиша това защото  трябва да разберем ,че  ваксинацията  макар да не е единственото  и напълно сигурно средство  да предпазим себе си и близките си , е най-доброто за момента .  Другото е да си стоим вкъщи  и да не се срещаме с хора , да ходим с маски  навсякъде и да си мием ръцете при всяко съмнително докосване включително след като сме пазарували хранителни стоки защото не знаем кой е кихал върху тях и кога . Вместо градския транспорт  със собственият автомобил или велосипед  и т.н.                                     Докога ?

                  Обинтованата планета 




Няма гаранция ,че новите варианти , които ще продължат да се появяват ще са по-безопасни и няма надежда ,че ваксинацията ще реши проблема веднъж за винаги с този вирус . Очевидно хората не са способни да се организират и да изчистят заразата . Това може да стане с ваксинация и контрол на движението между държавите, тестване и проследяване , карантина .Страните ,които успеят напълно да се освободят  трябва задължително да помогнат и принудят останалите да вземат нужните мерки . На първо място не трябва да се пътува до страни ,където има зараза . Всичко друго  е  несигурно . Дори без да пътуват хората вирусът може да бъде пренесен с някои хранителни стоки .  Трябва да се научим да вземаме подобни драстични мерки  все едно се води война .В природата циркулират достатъчно вируси които са кандидати да  предизвикат много по-опасни  пандемии .  Страни и народи , където хората не са дисциплинирани и организирани като България , където има висока степен на недоверие към политиците и решенията им , са много уязвими дори да имат добър стандарт и възможности да се справят . Не всичко е болници и лекари , налични ваксини и лекарства  Трябва населението да е културно и разбрано , а политиците  отговорни .  

     Ами естествен отбор  като по учебник .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi : ? ? Т ъй преминава световната слава!    Evgeni Kanev Любими    ·  39 мин    ·  Мой близък за...