Търсене в този блог

сряда, 24 февруари 2021 г.

Жаклин и невъзможната промяна

 

Как ще коментирате продължаващия скандал с подслушването и изтеклите записи на разговор между експремиера Бойко Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и вече бившия градски прокурор Николай Кокинов?
Жаклин Толева :"Циничната аудиопиеса, която ни беше поднесена, недвусмислено показа нещо, което и досега подозирахме – държавата ни се управлява като бащиния, решенията на всякакво ниво се вземат без зачитане на демократичните процедури, законите се заобикалят, назначенията се уреждат, а съдебна отговорност за силните на деня няма. Свидетели сме на една вътрешна война, макар и да се търси виновник отвън. Разбира се, помощници сигурно има, но процесите на разпад следват вътрешна логика. Самоизяждането на ГЕРБ не ни учудва, защото от историята добре знаем, че финансовите възможности и дар-словото на една личност не са достатъчна спойка – трябва идеология и ценности, трябва кауза, каквато изглежда им липсва." 

Жаклин Толева: Държавата ни се управлява като бащиния!

Жаклин Толева е председател на Български демократичен форум. Родена на 15.10.1969 г. Завършва Френска езикова гимназия в София и Софийски Университет „Св. Кл. Охридски” – магистър по Право и Дипломация и магистър по Теология. Специализира „Публична администрация и европейска интеграция,” както и „Политически умения”. От 1997 г. до 2009 г. работи като съветник в Народно събрание на Република България. Владее испански, френски, английски и руски език, ползва немски. Членува в БДФ от 1990 г. Учредител и първи председател на Българския младежки демократически форум. С нея си говорим за предстоящите избори и коалицията на БДФ с ДСБ.


00:52
00:59 / 01:01
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player


И след това това птиче песнопойно каца на рамото на ГЕРБ като Сашко Йорданов и СДС Продължавам да питам какво мислите за тази политичка, която 2013-та казва, че България се управлява от Бойко Борисов като бащиния ,а 2019-а му кацна на рамото като Сашко Йорданов и СДС. Иначе е вегетарианка , християнка и дъщеря на откаченият Ваклин Толев, който почина на 90 години. Да е жива и здрава като баща си, но да не плюе на гроба му. Ще ми се да употребя една дума която започва с К, но във Фейсбук цензурата стана много опасна. Каква е разликата между нея и ПКП?

 

Споразумение за политическо партньорство подписаха днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПП Български демократически форум Жаклин Толева.

В документа се посочва, че двете партии отчитат необходимостта от обединяване на усилията на демократичните политически организации за продължаване на европейската интеграция на България и утвърждаване на принципите на демокрацията и правовата държава.

 Докато има такива ,не се надявайте на сериозна промяна . Въпреки това гласувайте , но никога за такива  нагаждачи  като Жаклин и Плевнелиев , Тома Биков и  т.н. Много са  хората без съвест и ценности  готови да слугуват на силните на деня , да се присламчат към властта на Мафията .

Нормален човек би се чувствал унизен  да го разиграва  Мутра  и управлява Мутра , да прави компромиси с Мутра .

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi : ? ? Т ъй преминава световната слава!    Evgeni Kanev Любими    ·  39 мин    ·  Мой близък за...