Търсене в този блог

четвъртък, 25 януари 2024 г.

Бандити

      Тези бандити  ще се облажат заедно  американците и Богомил Манчев .  Друго обяснение  не мога да намеря за този ентусиазъм  да се угоди на  задокеанският  Голям брат .    

 Стартира процедурата по ОВОС за 8-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“

Стартира процедурата по ОВОС за 8-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“ През февруари ще бъде подписано споразумението със САЩ Стартира процедурата по ОВОС за 8-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“ Снимка: БТА 15:25 25.01.2024 288 ~ 2 мин. четене Александра Сотирова-Делчева Александра Сотирова-Делчева Изпрати Сподели Сподели Туит Viber Whats App Нови ядрени мощности Депутатите одобриха първите милиарди за строителството на 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“ Енергетика Депутатите одобриха първите милиарди за строителството на 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“ БЕХ ще използва парите от „Топлофикация София“ за АЕЦ „Козлодуй“ Енергетика БЕХ ще използва парите от „Топлофикация София“ за АЕЦ „Козлодуй“ Процедурата по издаване на ОВОС за 8-и блок в АЕЦ “Козлодуй” е стартирана. Това заяви енергийният министър Румен Радев по време на 3-тата Международна ядрена конференция, организирана от Българския енергиен и минен форум. Плановете на правителството са 7-ми блок да е въведен в експлоатация до 2034-та, а 8-ми – 2 или 3 години след него. Споразумение със САЩ Предимството е, че разполагаме с площадка и инфраструктура, но също така изграждаме и планираме нова инфраструктура, която да е подходяща за два блока", коментира министърът. Според Радев подходът, базиран на набор от решения както на правителствено, така и на ниво парламент, "ще даде рамка намеренията да не останат на хартия, а реално да се случат". Следващия месец предстои да бъде подписано междуправителственото споразумение със САЩ за изграждане на 7-ми блок по технология AP1000, каза още министърът. То беше възложено на Министерския съвет от парламента още преди година, а на правителственото заседание в четвъртък беше одобрен проект на споразумението. По думите на Радев то ще позволи по-широк обмен на знания, опит и информация, развитие на кадри и допълнителни технологии. Търси се строител Радев коментира и процедурата, която бе отворена преди дни за покана на потенциални строители и партньори. По думите му в кратката листа ще влязат квалифицирани строители. Ще започнем преговори и ще направим избора на партньор и строител и към юни трябва да сме готови със споразумение между „Уестингхаус“, основния изпълнител и доставчика на турбинното оборудване“, обясни министърът. По план до лятото на 2025 г. трябва да бъде завършен инженерингът на първа фаза и да се премине към окончателно инвестиционно решение. 

     Тези стъпки ще направят процеса необратим, но и осъществим“, допълни Радев, като напомни, че новият ядрен проект е амбициозен, но постижим. България работи активно по програма за алтернативна преработка на изтощеното гориво от блок 5 и 6 с други европейски партньори, стана още ясно от думите му. 

 

Майтап няма , идиотите от сглобката ще строят 7-ми , че и 8-ми блок в АЕЦ Козлодуй . Докато построят седмия вече ще е ненужен , но ще са сключили договор и направили разходи за следващият. 🧐
✌ Защо още 2 ядрени блока са лоша идея ? Защото цената на слънчевата енергия пада и ще пада още . Падат цените на панелите , падат цените на батериите , развиват се технологиите най общо казано на добив и акумулиране включително чрез Зелен водород и до няколко години ще има домашни системи и такива за промишлени предприятия които включват панелите по покриви и поляни , литиеви и други батерии , зелен водород складиран за зимата и водородни горивни клетки . Някои производства директно ще заменят природният газ със водород . Кой и кога ще купува скъпа ядрена енергия ? Ще се наложат да работят сезонно по 3-4 месеца , а такива ядрени реактори бавно се пускат и спират така че ще продават и през деня на загуба по пазарни цени . 🧐Кой ще се наеме да си хвърли парите на вятъра без гаранции от данъкоплатеца за възвръщаемост ? 
 
 
А в Газа  тъпите араби били заложили на слънчеви панели  и генератори  за нощта  и така се подготвили за дълга обсада .  Интересно кой ще ми попречи да отрежа жиците и да не купувам  ЯДРЕНА  и ВЪГЛИЩНА  енергия ? Много фирми инвестират в собствено производство и енергийна независимост .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi : ? ? Т ъй преминава световната слава!    Evgeni Kanev Любими    ·  39 мин    ·  Мой близък за...