Търсене в този блог

неделя, 6 август 2023 г.

Русе си иска Альошата ?

 

Отхвърлени 3
Русе , кога ?
2 дни 
Луд умора няма. 28 области града и във всеки поне по един Альоша . Колко са всичките не зная . Скъпо удоволствие е да се местят всичките в музей , а и защо ? Нали трябва да се помни окупацията от Червените ескадрони . Просто трябва да се сменят сегашните надписи с подходящи отговарящи на истината . Другият вариант е тези истукани да се съберат някъде и наредят в атрактивно композиция някъде на брега на Черно море и така да има полза от тях . Българските Моаи ще привличат туристи и ще си изплатят масрафа по преместването . Въпросът е къде точно да се подредят . Аз съм за северно от Джулая при Камен бряг . https://www.facebook.com/Pitashtiat/posts/pfbid02GuhCnQTvv9vFW7myt7AMXr2hEZ9KQjpZNtEywriZ8qxRYGjikneDRN9m4Ftv1Kbdl А на мястото на МОЧА предлагам да се вдигне паметник на българската Темида пощипвана от Самуил с огнените очи или друга съвременна или древна Мутра . Щото феодала си е Мутра , че и разните Ханове , Канове , Князе , Боляри и прочие паплач .
You'll be able to edit this post until 20 август 2023 г.
Не се справи , справиха .
Русенците, какво мислите за този стар нов кандидат за кмет от БСП ? Дали ПП-ДБ ще номинират Иван Белчев https://www.facebook.com/BelchevIvan/ и ще гласувате ли за него . Как е въздухът и комарите ?
You'll be able to edit this post until 20 август 2023 г.
Това тук е ген . Българина е тъп консерватор по природа, тъп но паметлив до злопаметност .
Поради умствено-културните поражения, нанесени от "реалния социализъм", повечето професии у нас са буквоядски по един особено позорен, провинциален начин. Особено са така юристите. От буквоядство са на път да бастисат важни промени в НК.
Искам юристите този път наистина да ме разберат: за да раздаваш правосъдие не е задължително да си юрист. Познавам англичани (и дори един шотландец), които са "мирови съдии". Нямат ни най-малка представа от юризъм. Но са уважавани и справедливи хора и затова разбират от право. И им е поверено да го раздават. Да не говорим, че в Англия и Америка обикновени граждани - т.е. събрани в "жури" бакали, автомонтьори, учители по география и обикновени безделници - а не юристи отсъждат, кой е виновен и кой не е.
Нека да пазим правото от закона и да не удавяме справедливостта в буквоядство. И: може да се живее в България без човек да е злостен провинциалист и комплексар. Може.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi

Въпроси и съмнения: Sic transit gloria mundi : ? ? Т ъй преминава световната слава!    Evgeni Kanev Любими    ·  39 мин    ·  Мой близък за...